close
Menu

Agri-Machines wordt Beco-dealer

Op 15 juni 2018 zijn alle Agri-Machines-bedrijven Beco-dealer geworden, door de overname van de Mullié kipwagenactiviteiten van Vandenende Machinebouw BV door Beco Vianen BV. Hiermee komt een einde aan de fabricage en verkoop van de Mullié kipwagens, sinds 75 jaar, primair in Zuidwest Nederland. Later werden deze kipwagens ook onder de naam Areco vermarkt in Midden- en Noord-Nederland.

 

De belangrijkste redenen voor deze overname waren de stevige prijsconcurrentie en de technische eisen van de Rijksdienst voor Wegverkeer in Nederland, hetgeen de nodige aanpassingen aan dergelijke voertuigen vereist om goedkeuring te verkrijgen.

 

Part of the deal was dat de Mullié-dealerbedrijven Vervaet Biervliet BV te Biervliet, Vervaet-Van Weele BV te Wolphaartsdijk, Vervaet Steenbergen BV te Steenbergen weer de beschikking zouden krijgen over een programma Beco-kipwagens. Stehouwer Machines in Nieuwe Tonge en Maasdam zijn al jaren Beco-dealers.

In eerste instantie werd dit plan ontwikkeld door Vandenende, Agri-Machines (Vervaet en Stehouwer) en Van Arendonk, vervolgens werd e.e.a. aan Beco voorgesteld. Voor Beco was dit een uitdaging, want niet enkel de productie van het aantal kipwagens zal vergroten maar Beco blijft de onderdelen leveren voor de Mullié en Areco kipwagens. De volledige dealerorganisatie dient dus te worden aangepast. Na de nodige onderhandelingen met de diverse partijen, is gekozen om de overname en werkwijze op deze manier aan te gaan.

 

Beco meent een goede deal gesloten te hebben, door schaalvergroting, grotere dekkingsgraad m.b.t. levering in Nederland en versterking van bestaande synergie bij dealers en daarbij zullen de nieuwe dealers voorraadhoudend zijn qua kipwagens.

Advertising information