close
Menu

Nieuwe 3R- en 4R-serie compacttrekkers van John Deere

Mannheim, 25 augustus 2014 – De nieuwe middenchassis 3R- en grootchassis 4R-serie compacttrekkers van John Deere voor 2014 vervangen de oudere modellen uit de 3020- en 4020-serie. Deze modellen zijn uitgerust met krachtige Yanmar dieselmotoren met drie en vier cilinders van 33 tot 66 pk, vierwielaandrijving en eHydro transmissie.

John Deere’s bewezen automatische eHydro transmissie combineert een elektronische hydrostatische eenheid met drie groepen met eenvoudig te gebruiken TwinTouch pedalen voor vooruit en achteruit, terwijl de 12x12 PowrReverser transmissie (alleen optioneel voor de 3038R) schakelen zonder koppeling met behulp van een enkele hendel mogelijk maakt.

De eHydro transmissie beschikt verder over drie unieke functies die uitzonderlijke prestaties geven voor een breed scala van trekkertoepassingen:

  • LoadMatch past de snelheid van de machine automatisch aan de belasting van de motor aan, voor maximale prestaties zonder dat de motor afslaat, wat handig is bij het vervoer van zware lasten of bij het maaien van dik gras;
  • MotionMatch past de reactie van de transmissie meteen aan de werkzaamheden aan – dit is bijvoorbeeld ideaal voor werk met de voorlader;
  • Met SpeedMatch kan de bestuurder een maximumsnelheid instellen wanneer het pedaal volledig is ingedrukt. Dit is vooral handig bij gebruik van aan de achterzijde gemonteerde werktuigen.

De geheel nieuwe ComfortGard cabine is standaard op 4R-modellen en optioneel op de 3R-serie. Deze houdt het geluidsniveau laag, op slechts 79 dB(A), en is ontworpen voor uitstekend zicht rondom en bedieningsgemak, met grote, robuuste glazen ruiten, een luchtgeveerde stoel, een hoogwaardige airconditioning en verwarming en eenvoudig bedienbare hydrauliek hendels.

Er is ook een standaard joystickbediening beschikbaar voor de bediening van in het midden en aan de voorzijde gemonteerde werktuigen, waaronder een nieuwe John Deere voorlader uit de H-serie en optionele fronthef met aftakas. De voorladers H165 (voor de 3R) en H180 (voor de 4R) zijn makkelijk aan en af te koppelen en beschikken over een maximaal hefvermogen van 678/1006 kg (gemeten bij scharnierpunt) tot een maximale hefhoogte van 2,6/2,8 m. De ingebouwde parkeersteun wordt automatisch uitgeklapt in de juiste positie bij het laten zakken van de lader.

De trekkers uit de 3R-serie zijn standaard uitgerust met een aftakas achter en in het midden, zodat een breed scala aan werktuigen en voorzetstukken kan worden gebruikt, waaronder bepaalde John Deere AutoConnect oprij-cirkelmaaidekken en een optioneel materiaalverzamelsysteem. Met behulp van AutoConnect worden het dek en de aandrijfas automatisch aangekoppeld wanneer de bestuurder over de maaier rijdt, en afgekoppeld bij het achteruitrijden, zonder dat de bestuurder zijn stoel hoeft te verlaten. De maaidekken met zij-uitworp zijn verkrijgbaar met een maaibreedte van 1,5 en 1,8 m.

Het bekroonde Hitch Assist systeem, dat standaard wordt geleverd op de 4R-modellen, maakt het aankoppelen van werktuigen en aanhangwagens sneller en veiliger; de bestuurder hoeft de trekker slechts één keer te verlaten. Met de externe schakelaars op het achterspatbord kan de bestuurder de trekker naar voren en naar achteren bewegen met een maximumsnelheid van 12 mm/seconde en de hefinrichting naar wens omhoog of omlaag zetten.