close
Menu

Nieuwe commerciële maaiers van John Deere

Mannheim, 25 augustus 2014 - John Deere heeft zijn nieuwe 1500-serie TerrainCut commerciële frontmaaiers voor 2014 gelanceerd. Doordat ze zijn uitgerust met krachtige 3 cilinder dieselmotoren met hoog koppel, vierwielaandrijving, grote cirkelmaaidekken en een nieuw optioneel gras- en bladeropvangsysteem, kan de 1500-serie met hoge snelheid dik gras maaien en verzamelen en toch dezelfde hoge maaikwaliteit leveren.

 De reeks heeft een compact ontwerp voor wendbaarheid en eenvoudig transport en is ontwikkeld om te voorzien in de verschillende behoeften van tuinarchitecten, hoveniers, terreinbeheerders, groenbeheerders en lokale overheden. Het nieuwe portfolio van 2014 bestaat uit vijf TerrainCut modellen, met een keuze uit dekken van 1,5 en 1,8 m (60 en 72 inch) met zij- en achteruitworp:

• 1550 – 24 pk met vierwielaandrijving

• 1570 – 29,5 pk met vierwielaandrijving

• 1580 – 36 pk met vierwielaandrijving en een transmissie met twee versnellingen

• 1575 en 1585 –1570- en 1580-modellen met een in de fabriek gemonteerde John Deere cabine

De robuuste hydrostatische transmissie zorgt dat de maaiers goed presteren op ruw terrein en in moeilijk gras. De transmissie met twee versnellingen in de modellen 1580 en 1585 maakt ook snellere werksnelheden en een transportsnelheid tot 25 km/u (15,5 mph) mogelijk.

Alle modellen uit de 1500-serie worden geleverd met duurzame 7-Iron maaidekken, zodat ze met gemak dik, nat gras aankunnen en het maaisel gelijkmatig wordt verspreid; er is ook een mulchkit verkrijgbaar. Door een nieuwe maaihoogte-afstelling van 25 tot 152 mm (1 tot 6 inch) zijn ook de maaikwaliteit en prestaties verbeterd, doordat de maaihoek van het dek is gestabiliseerd.

Belangrijke kenmerken die de gebruiksvriendelijkheid verbeteren zijn cruisecontrol, een comfortabele stoel, TwinTouch pedalen voor de transmissie en een elektrohydraulische aandrijfkoppeling voor het maaidek. Een luchtgeveerde stoel is als optie verkrijgbaar. Bovendien zijn de modellen 1575 en 1585 uitgerust met een nieuwe, comfortabele cabine met 360 graden zicht. De cabine is uitgerust met airconditioning en verwarming voor comfortabel gebruik het hele jaar door en de luchtgeveerde stoel is standaard op deze modellen.

Het 1585-model heeft daarnaast een verhoogde maximale asbelasting om de cabine met hoge specificaties en het optionele GLC1500-gras- en bladeropvangsysteem met snelkoppeling en opvangbakinhoud van 600 of 900 liter te dragen. De frontaftakas van de maaier wordt niet alleen gebruikt om het vermogen voor het maaidek te leveren, maar ook voor de aandrijving van de ventilator van de opvangbak. Dit maakt de aan- en loskoppeling eenvoudiger en vermindert ook de warmte in het hydraulische aandrijfsysteem.

Als het opvangsysteem wordt verwijderd, blijft de aandrijflijn – die de hydraulische motor, olietank en ventilator omvat – bij het opvangsysteem, waardoor de gehele machine flexibeler in gebruik is. De snelle stortsnelheid van de opvangbak en het hoge kantelpunt van 203 cm (80 inch)/grote reikwijdte 83cm (33 inch) verhogen de algehele productiviteit.

Door extra aanbouwdelen, zoals een aan de voorzijde gemonteerde bezem of schuifblad, kunnen de maaiers het hele jaar door worden gebruikt voor een breed scala aan andere commerciële toepassingen, waaronder het vrijmaken van bladeren en sneeuw.